Michiel van de Burgt is geboren op 2 november 1977. Hij groeit op in het groene hart in het kleine dorpje Nieuwerbrug.
Vanaf zijn 9e gaat Michiel naar Jeugdtheaterschool Hofplein in Rotterdam. Hij volgt hier lessen in spel, zang en dans en speelt er in diverse theatervoorstellingen.
Michiel was er van overtuigd dat hij acteur zou worden, maar vindt zich op zijn 17e te jong voor de toneelschool.
Hij begint aan de studie Theatervormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
Maar tijdens die studie ziet hij dat er meer is dan acteren alleen. Hij wil ook vormgeven, schrijven en regisseren.
Hij besluit de studie theatervormgeving te vervolgen en de rest in de praktijk te leren. Tijdens zijn studie loopt hij stage bij het Onafhankelijk Toneel. Aansluitend hierop speelt hij mee in de voorstelling Tingeling.
In 1996 verhuist Michiel naar Rotterdam. Hier werkt hij bij verschillende kleine theatergroepen, waarbij hij veel locatievoorstellingen maakt. Hij werkt daar als vormgever, acteur, regisseur en artistiek leider.
Eind 2000 startte Michiel voor zijn verschillende activiteiten het theaterbedrijf 'Michiel van de Burgt'. Hij is sindsdien vaste vormgever bij Jeugdtheaterschool Dordrecht.
Sinds 2001 is hij weer verbonden aan Jeugdtheaterschool Hofplein. Hij geeft er les in vormgeving en spel.
Samen met zijn broer Pepijn vormt hij sinds 2003 het duo 'De heren Van de Burgt'. Ze maken samen kleinkunstvoorstellingen en theateracts.
In 2006 is hij artistiek leider van Stichting theaterwerkplaats Dood Vogeltje.
In december 2007 keert hij weer terug naar zijn wortels. Hij woont en werkt weer in Nieuwerbrug.
Michiel werkt als vormgever, regisseur, schrijver, acteur en docent.

Meer weten? www.michielvandeburgt.nl

Michiel net geboren
1977
Michiel 5 jaar
1982
Michiel 10 jaar
1987
Michiel 15 jaar
1992
Michiel 20 jaar
1997

2004
Pepijn Floris van de Burgt is geboren op 29 september 1982. Hij groeide op in Nieuwerbrug. Een klein dorpje in het groene hart.
Op de basisschool was voetbal vaak zijn bezigheid, maar hij deed ook zeker mee aan toneel. Hij heeft de laatste jaren van de basisschool, samen met een vriendin, een toneelclubje opgericht. 
Pepijn was een sportman. Naast voetbal heeft hij ook aan badminton, tennis en schaatsen gedaan. Toneel deed hij er altijd naast.
Hij besloot na zijn Havo niet iets op, maar naast het toneel te gaan doen. Organiseren, dat wilde hij. Hij koos voor de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) in Rotterdam.
Deze opleiding heeft hij in juli 2005 afgerond en hij mag zichzelf nu bachelor noemen. Naast zijn opleiding heeft hij gewerkt bij verschillende culturele instellingen zoals het Jeugdtheater Hofplein en de Rotterdamse Kunstrichting. 
Nu zit hij in zijn eerste jaar Sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Met deze studie hoopt hij op een wetenschappelijke manier een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij met als vertrekpunt en onderzoeksgebied Nieuwerbrug (Zuid-Holland). 
Twee jaar geleden is Pepijn weer in aanraking gekomen met podiumkunsten en wel met cabaret. Een vorm waar hij zich erg prettig in voelt. Zeker als hij samen met zijn broer op het podium staat. Ze vullen elkaar goed aan, zowel naast als op het podium.

1977
Baby Pepijn
1982
Pepijn 5 jaar
1987
Pepijn 10
1992
Pepijn 15
1997
Pepijn 21
2004

Naar huis